top of page

Волонтери БФ Марченко отримали подяки від Полтавської обласної ради

В Україні та світі 5 грудня відзначали Міжнародний день волонтерів.

Українцям здавна були притаманні традиції взаємодопомоги, але роком народження українського волонтерства по праву можна вважати 2014 р. – коли відбулася Революція гідності. А потім і війна на Сході дали поштовх розвитку волонтерства в країні, що виросло в потужний громадянський рух.

Волонтери добровольцями йшли на фронт, збирали по світу гроші й везли на передову все, що могли, починаючи зі шкарпеток і закінчуючи тепловізорами, приймали біженців, здавали кров для поранених, знаходили потрібні ліки, плели маскувальні сітки й готували борщові набори.

Під час повномасштабної війни волонтери, часто ризикуючи життям, допомагають українським військовим і цивільним.

З нагоди свята голова Кременчуцької районної ради Дмитро Колотієвський нагородив волонтерів подяками Полтавської обласної ради та грамотами райради.

Він заявив, що знає багато волонтерів, які працюють задля фронту з 2014 року, працюють у важких умовах і побажав їм ніколи не здаватися.

А людям - допомагати волонтерам.

«Прошу правильно відноситися до прохань волонтера. Він просить не собі, а тим, кому зараз потрібна ця допомога»,- сказав Д.Колотієвський і нагородив волонтерів Благодійного фонду Артема Марченка та волонтерського штабу Олега Бикова, які навколо себе згуртували однодумців.

Серед нагороджених:

-          Чорномазова Людмила Вікторівна

-          Фоміна Вікторія Анатоліївна

-          Крамаренко Олена Олександрівна

-          Леонова Світлана Володимирівна

-          Іванова Людмила Петрівна

-          Пирч Роман Іванович

-          Сапунов Олександр Сергійович

-          Ковальчук Наталія Василівна

-          Плахотна Вікторія Вікторівна

-          Проскурова Яна Володимирівна

-          Бондарчук Олексій Володимирович

-          Марусенко Євген Олександрович

-          Семененко Олександра Василівна

-          Швед Любов Іванівна

-          Ільченко Равіда Ахатівна

-          Староженко Світлана Петрівна

-          Гришечкін Сергій Геннадійович

-          Гончаренко Наталія Олександрівна

-          Биков Олег Геннадійович

Також грамоту отримав кореспондент телекомпанії «Візит» Бодаква Євген Сергійович.

- Уже після нагородження відома у Кременчуці жінка - Староженко Світлана Петрівна, яка постійно допомагає волонтерам, розповіла, що робить це разом із сусідами і вони зі своїх невеличких пенсій закуповують з першого дня війни допомогу. А починали вони зі збору кришок для протезів, а зараз вже купують матраци, ковдри, а також чай та сигарети.

«Наша команда з 5 чоловік. Нам кошти для благих справ присилали друзі із закордону. Три рази в місяць привожу Олегу Бикову на штаб великі тачки з допомогою. Ми віримо в Перемогу і вболіваємо за військових ЗСУ. Ми робимо це, аби війна не прийшла в кожний дім»,- каже Світлана Петрівна.

Заступник голови Благодійного фонду Артема Марченка – Вікторія Фоміна - каже, що почала з колегами допомагати малюкам у віці з нуля до п’яти років, малозабезпеченим кременчужанам та переселенцям. Згодом допомога розширилася і на інші райони та прифронтову зону, і звичайно, фонд допомагає воїнам ЗСУ. Пані Вікторія зазначає, що робота їх фонду – щоденна!

«Звідки берете сили на цю повсякденну роботу?» - запитують журналісти.
«Коли приїздиш до хлопців і бачиш їх обличчя, як вони радіють приїзду та допомозі, то вони нас заряджають і хочеться робити ще більше добрих справ!» - каже пані Фоміна і тут же просить містян більше відкликатися на заклики допомоги військовим.
«Давайте донатити хто скільки може – на шкартетки чи тушонку військовим. Якщо ми не будемо підтримувати ЗСУ, то війна прийде в кожен дім. Проте ми віримо в Перемогу і лише спільно ми її наближаємо!» - каже заступник голови Благодійного фонду Артема Марченка Вікторія Фоміна.

 

 За матеріалами: КРЕМЕНЧУЦЬКА ГАЗЕТА


144 просмотра0 комментариев
bottom of page